ja ik wil  

Wat kan ik voor jullie betekenen?

Trouwen

Een feestje bouwen, het verhaal achter het verhaal zoeken, emoties ontrafelen en jullie lovestory vertellen zoals het nog niet eerder vertelt is. Het zit er allemaal in, en nog zoveel meer. We gaan er samen naar toe werken, want in de maanden naar jullie bruiloft hebben we vaak contact. Van voorpret naar diep nadenken hoe jullie nu echt elkaar omschrijven. Van hulp bij de geloftes tot veilige haven als de spanning de overhand neemt. Ik ben er voor jullie. 

Ik doe dit werk met zoveel liefde en plezier omdat ik vind dat het complete plaatje van jullie weg naar het ja-woord met de juiste emotie, humor en authenticiteit vertelt mag worden.  

Ceremonieel huwelijk

Wanneer je wel graag met elkaar de verbintenis wil aangaan, maar geen wettelijke verbintenis of op een ander moment deze vast legt, kan je kiezen voor een ceremonieel huwelijk. Je weet het wellicht nog niet, maar ongeveer de helft van de huwelijken dit moment worden op deze manier voltrokken. Deze ceremonie lijkt heel erg op het wettelijk huwelijk, echter is er officieel gezien* geen trouwakte nodig. Ik kan dit huwelijk voltrekken op elk gewenste plek, in elk gewenste vorm en op elk gewenst moment. De mogelijkheden hiermee zijn eindeloos.

*Ik heb diverse documenten opgesteld om dit zo persoonlijk mogelijk te maken. Ik maak op maat en naar verzoek een trouwakte om het ceremoniële huwelijk niet van een wettelijke te kunnen onderscheiden of om bijvoorbeeld kinderen onder de 18 te kunnen betrekken bij het huwelijk.

Wettelijk huwelijk

Wanneer je voor de wet wil trouwen zou je kunnen stellen dat je onder andere een zakelijke verbintenis met elkaar aan gaat. Hiervoor heb je een officiële trouw locatie nodig en een benoemde en beëdigde trouwambtenaar om het huwelijk te mogen voltrekken, ook wel de ‘babs’ genoemd. Ik doe op dit punt een aanname, jij wil niet een willekeurige ambtenaar. Jij bent hier omdat je een zelfstandig trouwambtenaar wenst. Met deze ‘babs’ wordt de ceremonie begeleidt en aan het einde van de ceremonie sluiten we af met het ja-woord én het ondertekenen van de gemeentelijke trouwakte. Ik werk volledig zelfstandig, bij een wettelijk huwelijk zijn er extra handelingen nodig via de gemeente waar jullie trouwen.